16. juni 2019 | lese tid: 4 minutter

Nå som sommerferien nærmer seg for mange av oss, er det på tide å tenke gjennom feriegarderoben. Er du en av dem som nesten får panikk når det kommer til pakking og blir stresset bare ved tanken? Ikke fortvil, du er nemlig ikke den eneste. Rådet vi kan gi deg er å starte planleggingen av feriegarderoben i god tid. Se gjennom hva du har og finn ut om det er noe du må skaffe før du går i gang med selve pakkingen. Har du først en god plan, pakker du feriekofferten på null komma niks.

Mange har en tendens til å drasse med seg for mye, og det skjer gjerne når man ikke har planlagt garderoben godt nok, men stapper alt i kofferten i siste liten. Et tips er å legge frem alt før du pakker det ned i kofferten, da får du en oversikt og unngår å pakke med deg noe du egentlig ikke trenger. Det kan i tillegg være lurt å prøve antrekkene og se hva som matcher.

Her vil vi gi deg noen tips om hva du bør pakke med deg – enten du skal til en storby, på badeferie eller tilbringe noen avslappende uker på hytta.

Klar for storbyliv?

Når man skal på storbyferie med alt fra sightseeing til shopping, er det smart å velge plagg som er enkle å kombinere og kan styles på flere måter. Du kommer langt med et par capribukser, et par jeans, et skjørt, en blusekjole og noen topper som kan brukes både på dag- og kveldstid.

Med en enkel blusekjole har du flere antrekk i ett plagg. Bruk den åpen over bukser og en topp, eller som kjole med eller uten belte i livet. Denne varianten med klassiske striper i sommerlig blått og hvitt er like fin til jeans som til en hvit capribukse.

Den herlige tunikaen med flerfarget mønster gjør seg både på dagtid og om kvelden. Ved hjelp av det rette tilbehøret forvandler du stilen fra casual til smashing på et blunk. Det er bare å tilføre et par lekre duskeøredobber og gå for høyhælte sandaler, så er du klar til å innta kveldens cocktail i hotellbaren.

Gode sko er også viktig! Det blir gjerne mye gåing når man utforsker en storby, så pakk med deg sko du vet føttene trives i. Komfortable sko er nemlig alfa og omega når man skal gå mye. Disse sneakersene i skinn og softmateriale kommer med demping i sålen, midt i blinken når man skal traske mye rundt. Blir det for varmt og tett med joggesko, er det fint å ha med seg et par komfortable sandaler i tillegg. Disse flotte sandalene fra Gabor i mykt skinn er perfekte for en varm sommerdag i storbyen.

En liten ryggsekk og en mageveske er praktisk i storbyen og kan fint brukes sammen. Du har hendene frie og kan bære handleposene dine i begge hender! Denne søte ryggsekken kommer i sommerlig rosa og har regulerbare skulderremmer. Magevesken sørger for trygg og praktisk oppbevaring av penger, kort, pass og mobil, og du har alt tilgjengelig uten å måte lete gjennom en stor veske.

Badeferie

Har du planlagt badeferie i år, er det lette og luftige klær som gjelder i tillegg til badetøy, åpne sko og flip-flops til strandbruk. Også her gjør du lurt i å velge anvendelige plagg som er enkle å style og går til flere anledninger. Med noen sommerkjoler, et par skjørt, shorts og enkle topper kommer du langt på vei. Plisserte plagg er praktisk på reise, de tar liten plass i kofferten og krøller ikke, så hvorfor ikke satse på et herlig plisséskjørt med et sommerlig bladmønster? Strandbag, solbriller og solhatt må så klart også med! Denne praktiske strandbagen med glidelåslukning fungerer også fint som reisebag på flyturen.

Badetøy tar ikke all verdens plass i kofferten, så pakk gjerne med deg flere varianter. På vei til og fra stranden er det fint med en enkel strandkjole. Denne varianten kommer med sesongens trendy prikkemønster og søte sløyfer på skuldrene. Foretrekker du heller en lengre modell, så sats på en lett og luftig kaftan – like flott på stranden som ved bassenget! Vi kan også tipse om et flott strandskjørt som også kan brukes som poncho og kjole. Dette skjørtet har trendy dyremønster, og du får kjøpt badedrakt som matcher!

Sommerlig hyttekos

Når vi er på hytta vil vi ha det lettvint og behagelig. Her er det enkle basisplagg som gjelder, og vi pakker gjerne med oss olashorts, et par gode bukser, en myk kosedress, noen overdeler som går til alt og en fleecejakke som varmer på kjøligere dager. Velg gjerne plagg i farger som matcher hverandre. En miks av blått og hvitt virker alltid sommerlig og friskt, og danner et godt utgangspunkt for hele feriegarderoben. Ønsker du litt avveksling, piffer du opp stilen med en knallfarge som for eksempel pink.

En allværsjakke er alltid på sin plass. Denne jakken i pustende, vind- og vannbeskyttende materiale kommer i sesongens herlige trendfarge korall. Et par slip-ins er praktisk både inne og ute. Og for deg som liker å ferdes i skog og mark, er et par gode tursko helt uunnværlig.

Hvor skal du tilbringe sommerferien i år? Og har du noen gode pakketips du vil dele? Skriv til oss og fortell!

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *