1. mars 2019 | lese tid: 3 minutter

De fleste av oss vil en eller annen gang i livet trenge litt ekstra støtte og hjelp. Kanskje blir vi dårligere til beins eller får plager i ledd og muskler? Da er det godt å vite at det finnes gode hjelpemidler som gjør at hverdagen kan fortsette som vanlig.

Hold deg i bevegelse med stokk og rullator

Trenger du en hjelpende hånd når du beveger deg over gulvet eller noe å støtte deg til når du står oppreist? Med en rullator eller en stokk holder du balansen og får den hjelpen du trenger, på en enkel måte. En rullator med kurv er veldig praktisk. I kurven kan du oppbevare vesken din eller kanskje ytterjakken din dersom du er ute på tur og solen plutselig titter frem. Trenger du en hvil? Sett deg ned på rullatorsetet for en liten pust i bakken.

En sammenleggbar og justerbar stokk er veldig praktisk og får enkelt plass i vesken når du ikke bruker den. Juster stokken til riktig høyde slik at du får maksimal støtte. Med stabilt feste og sklisikker doppsko holder du deg på bena med en stilsikker spaserstokk!

Smart tilbehør til rullator

Bruker du rullator som gåhjelpemiddel og er på vei ut på tur, eller ut for å gjøre ærender, når du plutselig oppdager at det regner? Man kan alltids bruke en regnjakke, og kanskje en sydvest på hodet for å holde det tørt, men mange av oss foretrekker en paraply i stedet.

Dessverre kan det være vanskelig å holde en vanlig paraply når du går med rullatoren, men fortvil ikke! Det finnes paraplyer som er spesielt tilpasset rullator. Paraplyen passer like godt til rullestol og er enkel å feste og justere i tillegg til at den er sammenleggbar.

Når du ikke bruker rullatoren, er det fint å dekke den til med et beskyttende trekk som du enkelt trer over rullatoren. På den måten holder den seg godt og blir ikke slitt av vær og vind.

Lesehjelp med smarte løsninger

For noen av oss kan det være synet som svikter gradvis med årene. Da kan det være vanskelig å lese ting man tidligere ikke hadde noe problem med å lese. Med et profesjonelt og moderne forstørrelsesglass med LED-lys blir det lettere å lese selv de minste ting. Det praktiske universalforstørrelsesglasset med ekstra stor linse og godt grep er perfekt å ha tilgjengelig på kjøkkenbordet når du trenger det.

Et annet tips er å bruke et par briller med forstørrelsesglass. Da slipper du å holde i selve forstørrelsesglasset.

Hva sa du, sa du?

Er det hørselen som begynner å bli dårlig? En TV-høreslynge, teleslynge eller TV-hørehjelp er et godt alternativ for deg som opplever å ikke få med deg hva de sier på TV. Hørehjelpen forsterker lyder og stemmer og gjør at du enkelt kan følge med på handlingen igjen.

Bilturen blir enkel med en bilpute

I mange tilfeller er bilen helt uvurderlig og vi liker en god biltur! Dersom man er litt stiv i kroppen, kan det noen ganger være en utfordring å komme seg inn og ut av bilen. Da er det perfekt å bruke en dreiepute i bilen. Plasser den runde puten i bilsetet, og når du så skal ut av bilen, hjelper den deg ved at den dreies. Dreieputen kan dreies i 360°.

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *