3. desember 2019 | lese tid: 3 minutter

Desember nærmer seg med stormskritt, og vi tør gjette på at du blir invitert på gløgg både en og to ganger før jul. Kanskje inviterer du også selv på gløgg? Det er en koselig tradisjon, og en fin anledning til å treffe kjente og kjære, som vi ikke skal feire jul med. For mange er vennene viktige i hverdagen, så et koselig og uformelt treff med gløgg bør prioriteres. Det er hyggelig å kunne samles og ønske hverandre god jul, enten det er kollegaer, venner eller familie. Her vil vi gi deg noen tips til hva du kan ha på deg på et uformelt førjulstreff. Vi tipser deg også om hva du kan servere, hvis det er du som inviterer. Vi i redaksjonen har nemlig to gode oppskrifter som passer perfekt! Men vi starter med antrekket.

 

Flotte antrekk til førjulstreffet

Vi har valgt å dele inn våre tips i to kategorier, én pyntet og én litt mer avslappet look. Begge antrekkene er behagelige og flotte, med mer eller mindre festlige detaljer.

På bildet ser du et festlig antrekk. Her står kjolen i fokus, og utgjør en stor del av looken. Men du står fritt til å pynte med tilbehør. Vi synes det blir finest med et par små øredobber, som får ansiktet til å stråle litt ekstra. Kjolen gjør jo hele antrekket her. Til dette antrekket synes vi et par festlige sko hører med. Et par herlige pumps i en fin farge gjør, som vi pleier å si, looken komplett.

Dette er et litt ledigere antrekk, men du er allikevel kledd. Vi anbefaler en fin bukse, for deretter å piffe opp antrekket med en festlig topp. For å tilføre litt mer jul, vil vi ha røde øredobber. Øredobbene er også fine til for eksempel en hvit kjole om sommeren. Så legg dem ikke vekk når julen er over.

  

Velsmakende oppskrifter til førjulstreffet

Enda viktigere enn antrekket, er jo det som skal serveres i selskapet. Vi vil derfor tipse deg om to oppskrifter. Et førjulstreff eller gløggtreff foregår gjerne stående, og uten borddekking. La gjestene mingle rundt, slå seg ned i sofaen og kose seg. For et førjulstreff skal være koselig og avslappende for både gjester og vertskap. Ved å forberede alt før gjestene kommer, får du også mer tid med gjestene.

Her kommer et par oppskrifter som passer perfekt som fingermat, og som kan tilberedes på forhånd. Da får du mest mulig tid med gjestene dine!

Pepperkaker med blåmuggost og fikenmarmelade

Å kalle dette en oppskrift er kanskje å ta i. Det er mer et tips. Pepperkaker kombinert med blåmuggost ble lansert som førjulsnacks for noen år siden, og denne kombinasjonen av smaker kan virkelig anbefales, om du ikke har prøvd den før.

Ingredienser:

1 boks ferdige pepperkaker, eller hjemmebakte om du har

100 gram valgfri blåmuggost som f.eks. roquefort, Norzola eller Castello
0,5 dl fikenmarmelade

Slik gjør du:

  1. Legg pepperkaker på et fat.
  2. Legg litt fikenmarmelade på hver kake.
  3. Skjær en liten bit av osten og legg på hver kake.

 

Herlige osteboller

Dette er drømmen for alle osteentusiaster, og som du kanskje har forstått, så er det akkurat det vi er. Her blandes ost og kjeks sammen for å skape en harmoni av herlige smaker.

Ingredienser:

150 gram blåmuggost som roquefort, Norzola eller Castello

50 gram kremost av typen Philadelphia eller Snøfrisk

1 teskje honning

4 tørkede hakkede dadler

3 knuste digestive-kjeks 

Slik gjør du:

 

  1. Bland blåmuggost, kremost, honning og tørkede, hakkede dadler i en skål.
    2. Rull boller av blandingen. Rull bollene deretter i de knuste digestive-kjeksene.
  2. Sett bollene i kjøleskapet slik at de stivner.

Håper det smaker!

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *