16. august 2019 | lese tid: 6 minutter

Det kan være utfordrende å finne den perfekte toppen eller overdelen. Ofte er de for lange, for korte eller de sitter bare ikke helt rett. Det er nemlig slik at ulike typer overdeler passer til ulike figurer og kroppsfasonger. Her skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan finne modellene som passer best for akkurat deg. Vi skal se nærmere på de ulike figurtypene og passformene, og vise deg hva du bør ha i bakhodet når du kjøper topper og overdeler.

Eple, appelsin eller heller pære? Nei, selv om det kan høres sånn ut, skal ikke dette innlegget handle om hvordan man tilbereder en sommerlig fruktsalat – men kroppsfasonger har jo ofte navn etter frukter. Her kan du finne ut hva som er forskjellen på eple-, appelsin- og timeglassfiguren og hvilke typer overdeler som passer til de ulike figurene. Høres det komplisert ut, sier du? Det er det heldigvis ikke. Det er viktig at man føler seg vel i klærne man går i, og det gjør man i de plaggene som passer best. For at du skal treffe blink neste gang du shopper, har vi satt sammen noen tips til hver figurtype.

 

Pærefiguren: Overdeler for deg med kvinnelige kurver

Hvordan ser pæren ut? Typisk for denne kroppsfasongen er en smal, men synlig midje samt slanke armer og nette håndledd. Hoftene er derimot tydelige bredere enn skuldrene, mens bysten er liten til mellomstor. Vekten fordeler seg på området mellom hoftene og lårene. Er figurtypen din pæren, har du en feminin figur med smal overkropp og kraftig hofte- og lårparti. Velg derfor topper og overdeler som ikke slutter rett ved hoften, men litt under eller over. Slik unngår du å fremheve hoftepartiet ytterligere. Med en elegant krage eller V-hals fremhever du det smale skulderpartiet og skaper dermed en enhetlig fremtoning.

Hva er de rette plaggene for denne kroppsfasongen? Vi har allerede gitt noen hint. Kvinner som har pærefigur, kan fremheve skulderpartiet på en flott måte med topper og overdeler med krage. Velg gjerne lyse eller mønstrede modeller. Den sporty og elegante toppen fra » Dress In i fin maritim stil eller den behagelige modellen i myk gulfarge er flotte i kombinasjon med ledige bukser, som helst bør være et nummer større enn toppene.

 

Den rette figuren: Overdeler for deg med en rett kroppsfasong

Hvordan ser den rette figuren ut? Om vi skulle sammenlignet denne kroppsfasongen med en frukt, måtte det kanskje blitt en banan. Denne figurtypen har lange, slanke ben samt smale hofter og skuldre, og bysten er liten til mellomstor. Ved hjelp av de riktige klærne kan kvinner med denne kroppsfasongen trylle frem fine, kvinnelige former. Et bredt belte fremhever den slanke midjen, og knelange klokkeformede skjørt sørger for en feminin silhuett. Kvinner med bananfigur har en sporty og slank kroppsbygning. Bluser og topper med rette, smale passformer samt V-hals understreker denne og fremhever i tillegg bysten på en fin måte.

Hva er de rette plaggene for denne kroppsfasongen? Enkle topper eller lange skjortebluser med rene snitt virker flatterende og gir antrekket et elegant, feminint preg. Den hvite blusen med fine sidesplitter fra » Dress In passer fint til en smal bukse og flate sko, mens den stripete lange blusen er et ekte blikkfang sammen med en klassisk blå jeans.

 

Eplefiguren: Overdeler for deg med stor byste

Hvordan ser eplet ut? Kvinner med denne kroppsfasongen har som oftest slanke ben, en stor byste, smale hofter og en rund midje, som kan skjules ved hjelp av den rette overdelen. Overkroppen er vanligvis bredere enn underkroppen, men armene og håndleddene er slanke, og plagg med 3/4-lange ermer fremhever disse på en flott måte.

Hva er de rette plaggene for denne kroppsfasongen? Kjente du deg igjen i beskrivelsen av eplefiguren? I så fall er overdeler med rett, noe lengre passform spesielt fine på deg. De skjuler nemlig magen og leder i stedet blikket mot de slanke bena. Fargen og formen til den svarte, lange toppen fra » Laura Kent gjør den til et utmerket valg for eplefiguren. I tillegg er V-hals flatterende ved en større byste. Dette er rett og slett et flott basisplagg for mange behagelige antrekk. Vil du ha et plagg med mer farge og fine detaljer, er overdelen i kraftig rosa og med flatterende, rett passform også et bra alternativ. Den har en flott innfelling av chiffon, og kan inngå i mange fine antrekk både til jobb og hverdags. Kombiner den med armbånd eller ringer for å fremheve det slanke håndleddet.

 

Timeglassfiguren: Overdeler for deg med feminine proporsjoner

Hvordan ser timeglasset ut? Denne kroppsfasongen er kjennetegnet av en spesielt smal midje og mer utpregede byste- og hofteparti. Figuren er altså veldig symmetrisk, og kroppsnære passformer fremhever denne symmetrien på en fin måte. Spesielt lett innsvingte overdeler skaper en fin silhuett. Vi anbefaler å følge mottoet ”less is more” og rette fokus enten på bena eller overkroppen.

Hva er de rette plaggene for denne kroppsfasongen? Hvis du har en timeglassfigur, kan du velge elegante basisplagg som understreker de kvinnelige kurvene. Ensfargede, figurnære topper med diskré snitt er enkle å kombinere, og kompletterer både ledige og elegante hverdagsantrekk. Den pinkfargede toppen i moteriktig melert materiale fra » Dress In er like fin sammen med rette eller lett utsvingte jeans som med fargerike skjørt. Kvinner med timeglassfigur kan forøvrig også trygt velge fargerike topper og overdeler, som den hvite toppen med friskt, tropisk trykk. Sammen med ledige chinos eller bukser med høyt liv blir den til et ekte blikkfang.

 

Appelsinfiguren: Overdeler for deg med en rundere kroppsfasong

Hvordan ser appelsinen ut? Har du denne kroppsfasongen, har du en rundere figur med en stor byste, en rund midje og slanke ben. Siden hofte- og midjepartiet er noe smalere enn magen og bysten, bør du velge overdeler som faller lett over hoften. Slik kan du skjule de områdene du ønsker uten å gjemme bort dine kvinnelige former. Med de rette klærne kan du fremheve dem på en elegant måte og med stolthet.

Hva er de rette plaggene for denne kroppsfasongen? Overdeler med vide og lange ermer samt lange skjortebluser som slutter under hoften legger seg fint rundt kurvene samtidig som de fremhever bena. Den fine tunikaen fra » Laura Kent har en sommerlig, ledig stil og er behagelig på. Også tunikaen med rund hals og vide flaggermusermer med moteriktig volang er et trendy plagg som passer perfekt til den appelsinformede figuren.

Uansett om du har appelsin-, pære- eller eplefigur, er det viktig at du føler deg vel i det du er kledd i. I nettbutikken vår finner du derfor et stort utvalg moteriktige topper og overdeler for enhver kroppsfasong som du kan skape mange flotte antrekk med. Kos deg med å sette sammen ditt nye favorittantrekk og med å fremheve det flotte med akkurat deg!

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *