27. august 2018 | lese tid: 4 minutter

Brød, syltetøy, pasta, pesto, is … det er mye vi kan lage selv på kjøkkenet. Det er veldig i tiden, og har mange fordeler: Man sparer penger og skaper glede med hjemmelaget. En uslåelig kombinasjon. Vi vil teste ut noen ideer som du kan lage selv, og denne gangen dreier det seg ikke om matoppskrifter. For vi lager også gjerne interiørting selv. Og det fine er: Enten du foretrekker fargerikt eller stilrent, ønsker orden eller synes litt kaos er ok: Det du lager selv passer garantert til din stil og ditt kjøkken. Våre dekorative ideer er i tillegg enkle, så la deg inspirere!

Nytt bruksområde for en gammel stige

kjøkkenet

Der hvor det arbeides, finnes det potensiale. Det gjelder også på kjøkkenet: Her yrer det av liv. Vi kokkelerer, baker, snakker, nyter god mat, krangler og blir venner igjen. Å holde orden er slett ikke alltid så lett. Litt enklere blir det med en ny, original hylle, hvor du kan plassere det som måtte passe deg. Kanskje har du også en gammel stige stående i en krok, som ikke lenger er i bruk? Perfekt, da kan vi bygge en flott stigehylle.

Du trenger:

 • En gammel trestige
  – Sandpapir
  – Lakk eller lasur i din favorittfarge
  – Pensel
  – Kroker
  – Skruer

Slik gjør du:

Avhengig av hvor gammel stigen er og hvilken stand den er i, må først spindelvev, støv og skitt fjernes. For å unngå at noen skader seg på fliser, bør du slipe stigen glatt og fin med sandpapir. Hvis du vil lasere eller lakkere i en bestemt farge, slip treverket litt med sandpapir først. Påfør deretter lasur eller lakk med pensel, la det tørke og nå er vi nesten ferdige. Fest et par kroker på forsiden, så kan du henge opp håndklær og annet kjøkkenutstyr. Knuste glass- og potteskår skal bringe lykke. Men vi vil ikke teste det ut, og fester derfor stigen til veggen med skruer.

Krydderhage i gamle krukker og kar

Krydderhage

Frisk persille, herlig duftende basilikum og koriander: Urter på kjøkkenet er uslåelig. Urter piffer opp mang en matrett, og er i tillegg en glede for øye og til å smake på. Den flotte grønnfargen er vakker og urter lukter nydelig. Vi må rett og slett innrømme det: Vi er små „urtehekser“. Du også? Da skal vi vise deg hvordan du kan oppbevare dine urteplanter.

Du trenger:

 • Gamle keramikk- eller emaljekrukker
  – Jord
  – Valgfrie urter

 Slik gjør du:

Plant urteplanten i en gammel krukke, på samme måte som du planter blomster i en potte. Plasser urteplanten i godt egnet jord, dekk røttene og vann tilstrekkelig. Pass på at planten har nok plass til å vokse. Urteplantene har ulike behov for vann og lys, avhengig av hvilke planter du velger. For å unngå at plantene blir vasne, bor små hull i bunnen på metallkrukken, eller vann plantene forsiktig. Høres det enkelt ut? Det er det også. Gamle krukker og kar kommer endelig til nytte, og du har alltid friske urter innen rekkevidde på kjøkkenet. Et tips helt etter vår smak. Er det noe for deg også?

Original belysning: Lampe av kjøkkensiler

Lampe av kjøkkensiler

Lysets påvirkning på oss og vårt humør er beviselig stor. Blått, kaldt lys holder oss våkne. Ved gulaktig, varmere lys føler vi oss trygge og faller raskere til ro. Hvilket lys som passer på ditt kjøkken, det bestemmer du. Vi har derimot et tips til hvordan du kan „ramme inn“ kjøkkenlyset. Hva synes du om en lampeskjerm av kjøkkensiler(dørslag)? Enkelt, men ikke desto mindre virkningsfullt.

Du trenger:

 • En ramme
  – En lyspære
  – Kjøkkensil(er)
  – Skruer
  – Pæresokkel med ledning

Slik gjør du:

For å montere pæresokkelen til silen må det lages et hull i bunnen på silen. Avhengig av materiale kan du utvide et eksisterende hull med en skrutrekker. Dersom det ikke fungerer, bruk et bor. Pass på at hullet ikke blir for stort, slik at sokkelen setter seg fast. Når pæresokkelen er sikkert montert i silen, trenger du bare finne en stikkontakt og feste ledningen til tak og vegg. Og vips, så er din nye lampe ferdig og klar til bruk. Vårt tips: Ønsker du i tillegg å lage et flott blikkfang, ta en sil og monter flere mindre støpsler. Duse LED-lys er diskré, men blir allikevel flotte blikkfang.

Så nå er det bare å sette i gang. Hvor starter vi? Eller har du kanskje egne kreative ideer? Del gjerne dine ideer med oss i kommentarfeltet!

 

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Kommentarer