1. februar 2019 | lese tid: 6 minutter

Kan du kunsten å kle deg pent og enkelt til hverdags? Mange av oss har en garderobe fylt til randen av en blanding av stilig festmote og behagelige fritidsklær, og kanskje ikke så mye midt imellom. Men hvordan finner man den perfekte hverdagsstilen? Enkle hverdagsplagg som gjør at du raskt og enkelt kan sette sammen et fint og behagelig antrekk? Når du så har funnet en hverdagsstil du trives med, kan vi love deg at det gjør forberedelsene på morgenen mye lettere. Vi har hørt at mange kvinner synes det er litt trist å investere mye penger i klassiske hverdagsplagg – for det er kanskje morsommere å kjøpe et par festlige pumps med stiletthæler i en herlig farge. Men vi synes det er på tide å endre innstillingen til hverdagsfavoritter som støvletter, vesker og bluser. For vil vi ikke bli mer fornøyde om vi forskjønner alle vanlige dager ved å føle oss fine i tøyet? For livet består jo av flest hverdager. Trikset er å matche trendy og fine, rimelige plagg med litt dyrere plagg av ekstra god kvalitet. Et perfekt hverdagsantrekk skal føles behagelig på jobb, for deretter å kunne piffes opp med enkle grep til afterwork med kolleger eller venninnetreff på byen.

Lyse jeans i trofast tjeneste

Herlige jeans! En klassiker som alltid er der – og det er ingen grunn til å endre på det. De er perfekte som de er, og kommer i så utrolig mange stiler og modeller. De litt mer glamorøse variantene i jeansfamilien har perle- og strasspynt som gjør dem ekstra raffinerte. Matcher du dem med et perlekjede og en kasjmirgenser, så blir hele jenteklubben imponert. Velger du istedenfor å matche med en blazer og poloskjorte, så er du klar for en kunstutstilling og middag med venner. Med et par lyse jeans i garderoben er du alltid safe.

Svarte jeans både til hverdags og fest

Brett opp benkanten og smett føttene ned i et par sneakers til hverdags, og brett buksekanten ned igjen og match med et par elegante støvletter når du skal pynte deg litt. Med et par svarte jeans i garderoben er du forberedt på alle anledninger, og behøver ikke velge mellom ‹‹business›› og ‹‹pleasure››. Svarte jeans finnes i mange varianter, noen er helt svarte, mens andre har fargede og blekede effekter som slitte og lyse partier. Det er effekter man kan dra fordel av, og bruke til å fremheve eller skjule ulike kroppspartier. Kanskje har du tynne ben og trenger et effektfullt, bleket parti som skaper bredde? Eller kanskje du synes baken henger litt, noe som krevere høyere plassering av baklommene? Et par rette jeans uten for mange detaljer gjør seg perfekt under en tunika eller en tettsittende overdel. Det finnes masse muligheter!

Et par svarte støvletter hører hjemme i enhver
kvinnes garderobe

For svarte støvletter, boots og støvler er utrolig anvendelige. De funker like bra til skjørt som til bukser, og finnes i alle tenkelige hælhøyder og stiler. Det kan være smart å velge et nøytralt par i glatt materiale. Og om man vil satse på effekter, kan disse med glatt front og romantisk hælparti med fløyelsbånd kanskje være noe?

Knyteblusen – garderobens hverdagshelt

Den vanlige skjortens litt finere ‹‹kusine›› – knyteblusen – med sin sjarmerende rosett, setter standarden og ordner opp i situasjonen. Den har lenge bli ansett som litt kjedelig, men gjør nå et strålende comeback. Uten å overdrive vil vi påstå at den er en mester til å piffe opp jeansen, og kompletterer ditt fine skjørt på null komma svisj. Bruk den med en cardigan eller blazer utenpå, og nyt hvilken ‹‹instant effect›› den har på antrekket. Du kan droppe kjedet og heller satse på armbånd og øredobber.

Den perfekte vesken

Uten håndvesken ‹‹stopper verden››! Trolig din viktigste remedie og den skal romme ‹‹alt››, og da mener vi alt! Fra dagens frukt til matboksen og sminkepungen, til gymskoene og truseinnleggene, nøklene og busskortet … ja, rett og slett alt! Velg gjerne en enkel modell i lavmælt design, og fest heller på en fiffig detalj som kan byttes ut etter humør, for eksempel et skjerf, en dusk eller et anheng.

Stilige & behagelige sneakers

Føttenes redning! Et par fine sneakers gjør susen for et elegant antrekk, og sørger også for at spaserturen i lunsjpausen går raskt og smidig uten at du får gnagsår eller vonde føtter. De er perfekte å ha med, og akkurat nå er det veldig trendy med detaljer i sporty stil – se bare på alle gallonstriper og kule emblemer i motebildet. Sneakers er både tøffe og behagelige! Den som er virkelig ‹‹street smart›› velger helhvite og matcher med et black&white-antrekk. Det slår aldri feil!

Basic T-skjorte

En klassisk T-skjorte er redningen i alle lag. Det perfekte basisplagget til å bruke under blazeren, jeansjakken eller over en langermet bluse – for den som begynner å lengte etter 70-tallet – eller bare bær den som den er. Dette allsidige og enda så nedprioriterte plagget burde bli mer verdsatt. For med hånden på hjertet – hva skulle vi gjort uten T-skjorten? Nei, fyll garderoben med T-skjorter i farger du liker, så er du klar for å matche dem med andre nøkkelplagg som kanskje ‹‹skriker høyere›› om å
bli sett.

Er strikkeplagg kjedelige?

Da er kjedelig vår nye favoritt, for her i redaksjonen bare elsker vi denne myke, ledige overdelen som er helt basic og allikevel så glamorøs. Med en artig selvsikker tone klatrer den myke favoritten opp på vårt trendbarometer, og helt til ‹‹vi vil ha-listen››. Den tar forvandlingskunsten til nye høyder, og nøyer seg med å være ‹‹bare›› en herlig overdel på møtet eller hjemme i sofaen, men utover kvelden piffer den seg opp og viser sin sanne, glitrende side. Match den med et herlig kjede og et plisséskjørt, og så er festen i gang!

En elegant kåpe forgyller tilværelsen …

… og hverdagen! La kåpen være blikkfanget i antrekket ditt – magneten som tiltrekker seg alle blikk. Velg et spennende mønster og match med sko og veske som tar opp en av fargene i mønsteret. Man føler seg veldig ‹‹kledd›› i kåpen. Og den er like fin over en kjole som til bukser, og fungerer utmerket om du vil dresse opp jeansen og t-skjorten med enkle grep. For en diskré (men allikevel så effektiv) og scandi chic stil er nettopp en kåpe med rette linjer og gjerne et bråkete mønster, perfekt. Satser du på en verdensvant metropolitan stil, så får tilbehøret gjøre susen og stå for bling-blinget. Et triks for å få garderoben til å fungere er nettopp å ha en viss mengde basisplagg i relativt nøytrale farger og modeller, og så trylle med tilbehøret og la disse godbitene sette et gullkantet preg på hverdagen. Helt avhengig av budsjett og interesse, så kan en fargerik og mønstret kåpe ses på som en smellbongbong som gjør den til et blikkfang, og en ensfarget kåpe kan inngå i basisgarderoben og matches med spennende tilbehør. Du velger selv hvilken stil som passer deg best!

Vi håper denne bloggteksten falt i smak, og kanskje har vi inspirert deg til å høyne stilfaktoren selv på en vanlig tirsdag. Les gjerne også blogginnlegget om vårens mest populære trender: cerise, blomster og maritime plagg.

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *