8. februar 2019 | lese tid: 4 minutter

Høres det kjent ut? Klesskapet er fullt, men i tillegg til dine favorittplagg inneholder det også en del feilkjøp.
Da sier vi: ‹‹På tide med en opprydding!››, og forteller deg hvordan det er mulig i bare 5 steg!

Vi har akkurat startet på et nytt år – og det er tid for en ny, frisk start! Men ikke bli bekymret, for du skal ikke snu opp ned på livet bare fordi det henger en ny kalender på veggen. Vi har noe annet i tankene: klesskapet ditt! Dette harmoniske og fredelige møbelet oppbevarer alle dine favorittplagg, men dessverre også en hel del feilkjøp, som gjør det vanskelig å raskt velge et passende antrekk om morgenen.

Det finnes mang en filosofisk avhandling om hvordan man får orden på kaoset. Vi sier ganske enkelt: ‹‹Ta fatt på oppgaven!››, og gir en praktisk veiledning for alle som vil sette av en ettermiddag og gjøre en liten innsats. Henger du med? Da setter vi i gang!

Steg 1: Sørg for god stemning

Det første steget er enkelt: Lag deg en kopp te, skap en hyggelig atmosfære og sett på favorittmusikken. Så starter vi. Ta alt ut av skapet. Enten du trenger hjelp av en venninne, søster eller datter, eller vil ta det i fred og ro alene, er det viktigste at det skal være en hyggelig jobb. Når du har lagt et berg av klær på sengen eller gulvet, så vasker du skapet grundig, og forbereder deg på steg 2.

Steg 2: Eskesystem

Fremgangsmåten er enkel: Du finner frem fem pappesker, og skriver følgende på dem:

  • BEHOLDE
  • SELGE
  • GI BORT
  • KASTE
  • VURDERE

I tillegg bør du skrive en stor varseltrekant på VURDERE-kartongen. For skal du virkelige rydde opp, da er det sjelden en god idé å gi seg selv ekstra betenkningstid.

Steg 3: Med hånden på hjertet

Det tredje steget er det beste og samtidig det vanskeligste: Ta opp ett og ett klesplagg, og ta et valg. Plagg du bruker regelmessig og dine favoritter for spesielle anledninger, skal i kartongen merket BEHOLDE – så langt, så vel. Og får du plutselig øynene opp for en lekker blå bluse du hadde glemt du hadde, ja, da hører den hjemme i VURDERE-kartongen. Dersom du i løpet av de nærmeste tre månedene savner blusen, kan du ta den på og beholde den. Men det som fortsatt ligger urørt i kartongen etter tre måneder, blir betingelsesløst levert til klesinnsamling. Merkeklær, feilkjøp og lekre plagg som kåper og kjoler, som ikke passer eller som du med hånden på hjertet ikke kommer til å bruke mer, skal i kartongen SELGE.
T-skjorter, bluser og jeans som du ikke har brukt på minst ett år, skal i esken merket GI BORT. For å kunne ha en flott og personlig stil skal du ikke måtte lete etter passende klær under et berg av tøy du ikke bruker. Less is more! Slitte og ødelagte klær skal i esken merket KASTE.

Steg 4: Ny orden

Det fjerde steget dreier seg helt og holdent om kartongen merket BEHOLDE. Sorter klærne i skapet slik du synes det er mest hensiktsmessig, f.eks. etter farger eller sesong, etter anledning eller anvendelighet. Det viktigste er god oversikt, slik at du raskt ser hva du har. Kurver eller skuffer for undertøy, strømper, trøyer og topper er en god hjelp. Vårt tips: Invester i nye, like kleshengere – så blir det enda hyggeligere å holde orden!

Steg 5: Gi bort for å glede

Det femte steget er en ekstra bonus ved å rydde i skapet! Ta en titt i kartongen merket GI BORT: Vil ikke den knallgrønne ullgenseren blir ekstra flott til din beste venninnes røde hår? Det å gi bort noe gir ekstra glede! Resten av klærne kan du legge i en container for klesinnsamling, for eksempel til Fretex. Til slutt tar du bilde av plaggene i kartongen merket SELGE, for så straks å legge dem ut på en nettside for salg av brukte klær. Og hva skal du gjøre med det du eventuelt tjener? Vi har en god idé: Hva synes du om å finne noen nye favoritter hos KLINGEL? Nå holder det å kaste et raskt blikk inn i klesskapet, og du vet hva du trenger!

Har du noen gode tips for å holde orden i klesskapet? Del dine tips med oss i kommentarfeltet! Og pssst … hvordan var det med forsettene for det nye året? Hvis du tar et bilde av ditt ryddige klesskap, så vil det være like ryddig til sommeren. Slik blir valg av antrekk hyggelig hele året!

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *