15. juli 2019 | lese tid: 6 minutter

I anledning vårt 15-årsjubileum vil vi gjerne ta et tilbakeblikk på moten de siste 15 årene! Ledsaget av en miks av mønstre, spennende tilbehør, fargerikt mangfold og iøynefallende materialer gjør vi en motereise fra 2003 til 2018, og tar en titt på hva som var trendy i denne perioden og hvorvidt disse trendene er aktuelle også i dag – så følg med oss på reisen og la deg inspirere!

Moteriktige blikkfang da som nå: Trender fra 2003 til 2008!

2003: Vi tjuvstarter litt med 2003. Noe av det mest trendy man kunne bære dette året var høye støvletter, gjerne med høye hæler! Og nå, i 2019, er det på høy tid å finne frem støvlettene fra garderoben. For støvletter er alltid like aktuelt (spesielt vinterstid) – enten man går for en sporty variant med en stødig såle og varmt fôr, eller velger en feminin ankelstøvlett med høye hæler.

2004: Husker du boleroen, det store moteplagget i 2004? Altså en liten jakke som slutter rett under bysten. Like fin til hverdags som til fest – dette plagget kan trylle frem en fin timeglassfigur. Boleroen er også fin om man ønsker å dekke ermene litt om man bærer en erme- eller stroppeløs selskapskjole, og ikke er komfortabel med å vise så mye hud.

2005: Chiffon – luftig og lett så det holder! I 2005 var chiffon materialet framfor noe. Og det faller jo virkelig fint! Et skjørt eller en kjole i chiffon beveger seg flott når du går, og en topp i chiffon eller en overdel med chiffonermer avslører litt men ikke for mye. Ikke rart at det er like hett i dag som for 14 år siden!

2006: I 2006 strammet vi beltet – om ikke så hardt. Enten skulle beltet sitte stramt i livet for å markere midjen eller henge løst over hoftene. Beltene skulle gjerne være brede, jo bredere jo bedre og gjerne med naglepynt. Er du oppdatert på dagens beltetrender? Sats gjerne på et med metallic effekt, så er du helt på moten!

2007: Dette året kom vesten inn i garderoben igjen. Herrevesten flyttet inn i damegarderoben og kunne bæres over en overdel, topp eller bluse. Også den litt tøffere varianten, jeansvesten var på moten i 2007.

2008: Sommeren 2008 var sandaler i gladiatorstil hot, gjerne med høye snøringer eller mange remmer og spenner. I dag, 10 år senere, er det kanskje ikke så aktuelt med høye snøringer, selv om det smyger seg inn noen remmer og kryssende bånd selv i årets kolleksjon.

Dristige mønstre og maritim inspirasjon: Trender fra 2009 til 2013!

2009: Wild, wilder, animal print! Trenden som Madonna gjorde stueren allerede på 80-tallet, slo virkelig igjennom i moteverdenen i 2009. Og som en villkatt streifer den stadig gjennom storbyjungelen. Dyremønstre er ganske dristige – men kombinert med ensfargede basisplagg og stilrent tilbehør blir de flotte blikkfang også for hverdagsantrekket. Dyremønstre finner man også igjen hos de store motedesignerne – fra Cavalli til Versace het det : 2018 er kattedyrets år!

2010: Knapt noen sko har så ofte funnet veien inn i skoskapet som flip-flopen. Og med hånden på hjertet hvem er vel ikke i besittelse av et par flip-flops? Siden den er mest kjent som badesko, så hører den vel først og fremst hjemme på stranden. På byturen velger vi heller den litt finere og mer anvendelige tåsandalen. Flip-flopens fasong er beholdt – men med fint skimrende applikasjoner kan den også bæres til elegante antrekk.

2011: Ship o´hoi, matroser! Blå og hvite striper med rødt tilbehør sørget for feriefølelser allerede for syv år siden. Og marinelooken har gjenoppstått i mange varianter siden den gang, på kjoler, blazere eller overdeler. I dagens motebilde nøyer vi oss ikke bare med den klassiske stripekombinasjonen på tekstil, men piffer gjerne opp looken med ankere som smykker eller badges.

2012: Alle ton-i-ton fans måtte være fleksible i 2012, for dette var året for Color- blocking. Knallfarger ble kombinert i de mest spentstige varianter – og det fra topp til tå. I 2018 gjorde denne fargerike trenden sitt comeback, og vi satset ikke bare på fargesterke kombinasjoner i hverdagen. Også på stranden bar vi sterke farger med flott utstråling. Det krever litt mot å kle seg i knallfarger – men vi garanterer for godt humør!

2013: Provokativ, sexy og feminin – disse adjektivene forbinder vi med moten fra 2013, for da var transparente stoffer ikke bare å se på catwalken. Det som var oppsiktsvekkende og vakte nysgjerrige blikk i 2013, blir nå båret med en større selvfølgelighet. Men du trenger ikke bekymre deg, for denne stilen kan enkelt integreres i hverdagslooken. Så du kan trygt si ja til mesh og blonder med mer.

Kule accessoirer og nye passformer: Trendene fra 2014 til 2018!

2014: Fra 2014 velger flere og flere å ha hendene fri. Trenden, som startet her hos oss i Skandinavia, er ryggsekken! Fine materialer og elegante, stilrene snitt gjør at den også passer til kontor- og aftenantrekk, og erstatter både vesken og dokumentmappen. Så enten du skal på fottur, shopping eller på kontoret – med riktig ryggsekk blir alt mye enklere.

2015: Kraftige sko og trehæler, som klakker når man går og overdøver alt: Clogs var en stor trend i 2015 og fikk frem gamle minner om den tradisjonelle treskoen! Skoen forsvant fra motebildet omtrent like hurtig som den kom (heldigvis), og brukes i dag stort sett bare til hagearbeid. Mens den mer grasiøse «søsteren» kilesandalen, som har en behagelig hæl, fortsatt er veldig populær.

2016: «Slipp bena fri!», het det i 2016. Skinny jeansens tid var over for en stund, og komfort sto i høysetet. Vide bukser, gjerne kombinert med en blondetopp eller en blazer, fant veien inn i klesskapet – og hører med i motebildet også i dag. Palazzo pants var en ny buksetrend i 2018 og begeistrer med fint fallende stoff og høyt liv. Vi synes at denne buksen er flatterende uavhengig av kroppsfasong!

2017: I 2017 var det tid for litt nostalgi, og et kjært gjensyn fra barndom på 70-tallet? Fargerike patches (eller stoffmerker som de het den gangen) med neonfargede Smileys, Peace-tegn eller den berømte Rolling Stones-tungen. Og de fine detaljene dukket ikke bare opp på slitte jeans, men også på overdeler, jakker og vesker. Denne trenden er like aktuell i dag, og de fine motivene sørger for godt humør, nå kanskje mer i form av romantiske broderier.

2018: Dette var stripenes år, for nå var det tillatt med alle slags kombinasjoner! Ja du har lest riktig – våg å være litt „gæren“ og kombiner langsgående striper med striper på tvers, svarte og hvite striper med iøynefallende blomstermønstre eller brede og smale striper. Det er kun to ting du bør passe på: Velg striper som gir deg en flott silhuett, og gjør looken komplett med enkelt, stilrent tilbehør.

Som du ser, noen trender er udødelige og andre kommer tilbake i litt nye varianter. Uansett, det handler jo om smak og behag. Vi håper du har latt deg begeistre av noen av våre trender. Hvilken trend var din favoritt i det siste tiåret? Skriv gjerne en kommentar.

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *