10. juni 2019 | lese tid: 3 minutter

Denne gangen skal det handle om plissé. Du kjenner helt sikkert til dette flotte stoffet med fine folder, som man ofte finner i gardiner og forheng. Men også i moteverdenen har dette materialet funnet sin plass. Plissé blir først og fremst benyttet i skjørt, kjoler og fine overdeler. Tidligere var plissé forbeholdt adelen og velstående mennesker, da det var kostbart og tidkrevende å produsere. Med industrialiseringen endret dette seg, og stoffet ble tilgjengelig også for motebevisste som ikke var fullt så bemidlet. Vi vil gjerne vise deg hva du må tenke på ved oppbevaring og rengjøring av dette materialet, og hvordan du kan style stilfulle antrekk rundt et trendplagg av plissé.

Hva du bør passe på ved vask og oppbevaring av plisséplagg

Plisséstoff kan bestå av kunst- eller naturfibre. Nær sagt alle typer stoff kan plisseres, altså legges i folder. Stoffet presses med høyt trykk og høy varme for å lage plisséfoldene. Men for at ditt plisséplagg skal holde seg like fint som da du kjøpte det, er det noen ting du bør passe på: Plisséplagg bør helst oppbevares hengende på en kleshenger for å bevare fasongen. Plisséstoff av kunstfibre kan du vaske ved ca. 30° grader i maskinen, men plagget bør ikke tørkes i tørketrommelen. Heng plisséplagget ledig på en klessnor eller på kanten av badekaret. Da skal alle skrukker forsvinne og du trenger ikke å stryke plagget.

Vær ekstra varsom med plisséstoff av naturfibre: La ikke plagget bli vått for da forsvinner de fine foldene. Her anbefaler vi profesjonell rens hos et vaskeri.

Romantisk & elegant: Plisséskjørtet

Det første hageselskapet er kanskje alt planlagt – men du mangler et passende antrekk for en varm sommerkveld? Plisséstoff er som skapt for anledningen. Det er som regel lett og brukes derfor gjerne i skjørt og kjoler. Vi vil anbefale et antrekk med plisséskjørtet fra » Paola i lilla batikkstil, som faller ledig og fint rundt bena. Kombiner med den hvite toppen med blondeapplikasjon fra » Dress In, som du kan bære på innsiden av skjørtelinningen slik at midjen fremheves. Velg et par hvite sneakers med blomsterbesetning som matcher toppen perfekt. Platåsålen får deg til å virke noen centimetere høyere og har dermed en forlengende effekt på bena. Slik kan også små damer bære skjørtet i midilengde. For en komplett look mangler bare et passende smykke: Øredobbene med ferskvannskulturperler gir antrekket et ekstra elegant preg. Så kan du nyte en herlig sommerkveld omgitt av venner og familie.

Feminint og yndig: Plissétopp

Om du foretrekker å kle deg i bukser også på sommeren, så trenger du allikevel ikke gi avkall på plissé. Helt avhengig av om du foretrekker en topp med eller uten ermer, kan du velge mellom den mørkerøde plissétoppen fra Paola og den vinrøde plissétoppen med blomstermønster. Du blir et flott blikkfang uansett. Piratbuksene i gammelrosa fra » Laura Kent understreker din feminine side ytterligere. Skinnpumpsene i vinrødt matcher antrekket perfekt og sørger for at du får en flott, lang silhuett. Og til slutt setter du prikken over i-en på ditt antrekk med et par elegante øredobber som funkler vakkert med små glasskuler i ulike rosanyanser og rammer inn ansiktet ditt perfekt. Så er det bare å se frem til en fin ettermiddag med venninnene dine på en koselig kafé.

Vil du være moteriktig oppdatert? Enten du foretrekker det elegante eller ledige – med plissémote kler du deg både behagelig og stilfullt til mange anledninger. Er du like begeistret som oss over dette herlige materiale? Si hva du mener i kommentarfeltet og fortell oss hvilket antrekk du foretrekker.

 

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *