13. desember 2019 | lese tid: 2 minutter

Om vinteren er vi så innpakket at det nesten bare er ytterplaggene som sees. Derfor er det viktig at du velger vinterkåpe eller vinterjakke med omhu. Velg gjerne en modell som passer til akkurat din kroppsfasong. Da får du fremhevet dine beste sider og kan samtidig skjule dine ”problemområder” om du skulle ønske det.

En person med pæreformet eller A-formet kropp kan med fordel velge en ensfarget kåpe, et materiale som faller fint og gjerne har loddrette skjæringer. Vil du gjerne ha en mønstret kåpe, bør du gå for en med loddrette striper. Målet er å skape lange linjer og unngå at blikket trekkes mot kroppens ”problemområde”, som for eksempel en noe bredere bak. En stor krage, et stort skjerf og en modell uten lommer er perfekt for deg med A-formet kropp fordi blikket da rettes mot jakkens (og kroppens) øvre del. Når det gjelder lengde, anbefaler vi å velge en modell som går til kneet eller låret, som for eksempel en trenchcoat.

Timeglasset, eller den X-formede kroppen, kommer best til sin rett når plagget fremhever midjen. Ensfarget og materialer som faller fint gjør seg på kvinner med X-kropp. Velg gjerne en knelang modell eller kortere. Et godt valg vinterstid er en nett, vattert jakke med et belte eller skjæring som fremhever midjen. En blazer eller omslagsjakke er også flott til denne kroppsfasongen da slike jakketyper fremhever timeglassmidjen.

Kvinner med eplefigur, også kalt O-figur, bør gå for rene linjer. Som anbefalt for de foregående kroppsfasongene, kan det være smart å velge et materiale som faller fint. Dette er spesielt viktig for kvinner med en O-formet fasong. Unngå å samle for mye volum i midten av kroppen med feil material- eller modellvalg. Et ensfarget materiale, lange linjer eller lange striper passer til O-fasongen da dette balanserer kroppens proporsjoner på en fin måte. En stor krage og dyp V-hals er et godt valg ettersom det får fokuset bort fra denne fasongens ”problemområde” (= midten). Unngå detaljer midt på kroppen, pelsaktige, stive eller for tykke materialer samt rute- og prikkemønster. Kåper og jakker med A-skjæring er et utmerket valg. Blazermodellen eller capen kan også fint brukes av denne figurtypen.

Vi anbefaler

Si din mening
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *