• Bredt sortiment
 • Størrelse 34-62
 • Personlig service
Denne butikken er nå permanent stengt. 😢Mer info
Denne butikken er nå permanent stengt. 😢Mer info
Gardiner

Kategorier

Stort utvalg av gardiner på nett

Vis meg dine gardiner, og jeg skal si deg hvem du er. Det er mange forskjellige gardintyper å velge mellom, avhengig av hvilken funksjon du ønsker at gardinene skal ha. Vil du stenge sollyset ute, bør du gå for lystette gardiner som for eksempel rullegardiner, liftgardin eller roll up-gardiner. Ønsker du en smart måte å skjerme for innsyn, samtidig som du slipper inn litt sollys, anbefaler vi persienner, lameller eller plisségardiner. Det er altså mye å velge mellom når man skal finne de riktige gardinene. Hos KLINGEL finner du mange forskjellige gardintyper, blant annet:

 • Lett store – eller undergardin
 • Forskjellige gardinlengder med ferdig oppheng
 • Søte kafégardiner med motiv
 • Eksklusive jacquardgardiner
 • Lystette gardiner som stenger lyset ute
 • Mørkleggingsgardiner
 • Korte kjøkkengardiner

Skap en god atmosfære med de riktige gardinene

Gardiner får gjerne lov å henge i flere år før de blir skiftet ut. Andre gardiner er sesonggardiner, som for eksempel julegardiner eller påskegardiner. Mange bytter ut kjøkkengardinene i julen med røde julegardiner, eller grønne og gule påskegardiner med kyllinger eller andre påskemotiver. Da er det lurt å benytte anledningen til å vaske de vanlige kjøkkengardinene når du først har tatt dem ned, slik at du kan henge opp rene gardiner når julen er over. Husk å vaske julegardinene igjen før du pakker dem bort.

Det er mange som velger gardiner som matcher resten av inventaret i rommet. Har du for eksempel mange lyse møbler, kan det være lurt å gå for lyse gardiner. Men vi vil også utfordre deg til å være litt vågal og prøve litt farge på gardinene. Det kan være oppfriskende å bryte litt med resten av innredningen, spesielt om våren. Gå for lette gardiner som slipper inn sollyset, som for eksempel store, eller undergardin som mange også kaller det; gardinverdenens «underkjole».

Fordeler med gardiner

I mange moderne hjem finner du ikke tradisjonelle gardiner i for eksempel stuevinduet eller kjøkkenvinduet. Vi ønsker å slå et slag for gardinene, og her er noen grunner til at det er lurt å ha dem i stuen eller på kjøkkenet:

 • Gardiner bidrar til en lun og koselig stemning i hjemmet.
 • Tekstiler i form av gardiner og tepper bidrar til å dempe støy.
 • Rommet blir varmere: Gardinene er med på å skjerme rommet for trekk fra vinduet.
 • Bruk tekstiler til å livne opp rommet med fine farger og mønstre.
 • En av de viktigste fordelene med gardiner er at de skjermer mot innsyn.
 • Tykke mørkleggingsgardiner stenger solen ute og bidrar til god nattesøvn.

Det er med andre ord ikke bare dekorativt å ha stuegardiner eller kjøkkengardiner. Gardinene bidrar blant annet til solskjerming, hindrer innsyn og fungerer som støydempere.

Mørkleggingsgardiner til soverommet

På soverommet handler alt om at man skal få en god nattesøvn. For å få sove godt om natten kan du gjøre små, enkle grep slik at kroppen får mulighet til å hvile og hente seg inn til neste dag. Det er anbefalt å holde soverommet kjølig og mørkt. Ha gjerne vinduet oppe hele dagen slik at du holder temperaturen nede. Dette er selvfølgelig ikke lurt på de varmeste sommerdagene – da bør man holde vinduene lukket så lenge solen steker på dem. Ved hjelp av mørkleggingsgardiner får du et mørkt og svalt soverom med de beste forutsetninger for en god natts søvn. I nettbutikken vår finner du et stort utvalg av lystette gardiner som bidrar til å stenge dagslyset ute. Spesielt i sommerhalvåret er dette viktig, slik at ikke kroppen lures til å tro at det er dag hele døgnet. Bruk gjerne en rullegardin i tillegg til, eller i stedet for, de lystette gardinene.

Gjør om kjøkkenet til kafé med gardinkapper og kafégardiner

Gå på kafé i ditt eget kjøkken! Kjøkkenet er et av de koseligste rommene i huset, og her tilbringer man mye tid i løpet av dagen. De fleste måltidene spises her, og ofte nyter man en kopp kaffe eller te sammen med en god venninne. For å hindre innsyn kan man henge opp en kafégardin eller gardinkappe i vinduet. Disse gardinene er gjerne lette og slipper inn mye lys, samtidig som de skjermer for innsyn fra tilfeldig forbipasserende. De dekker også bare deler av vinduet, slik at du ikke mister noe sollys. I Klingels nettbutikk finner du et stort utvalg av gardinkapper med fine blonder og broderier. Du kan også kjøpe sesongtilpassede kafégardiner med for eksempel høstmotiv eller julemotiv, slik at du kan variere gjennom året. De aller fleste av oss synes det er fint å variere interiøret for å skape litt liv.

Hvordan feste kafégardin eller gardinkappe?

De fleste kafégardinene har hull til stang, og du kan derfor selv velge en gardinstang som matcher resten av interiøret. Vanligvis henger man gardinstangen over vinduskarmen, men en kafégardin skal helst festes inne i karmen. Men hvordan gjør man det uten å ødelegge vinduskarmen? Ved hjelp av en såkalt spennstang kan du fint feste gardiner på innsiden av vinduskarmen. Du får kjøpt spennstang i vanlige tekstilforhandlere som selger gardiner og gardinstenger. Den er som regel justerbar, og kan derfor tilpasses bredden i din vinduskarm. Det beste med spennstangen er at den ikke trenger å monteres eller skrus fast i karmen, og du unngår dermed å få skruehull og stygge merker.Det er selvfølgelig ingenting i veien for å montere en vanlig gardinstang på utsiden av vinduskarmen hvis du heller ønsker det.

Roll-up, liftgardin eller rullegardin – hva skal man velge?

Det er lett å bli forvirret i gardinverdenen, for det finnes så utrolig mange gardintyper med forskjellig funksjon. Enda mer forvirrende er det når det finnes flere gardintyper som er så like at du ikke helt vet hva som er forskjellen, som for eksempel roll up-gardin, liftgardin og rullegardin. Er ikke det egentlig bare tre ord for samme type gardin? La oss gjøre et forsøk på å oppklare dette.

Roll up-gardiner

Gardiner som kalles roll-up, består av en overlist og en underlist med et stykke stoff mellom. Det henger to bånd fra overlisten – ett foran og ett bak stoffet – som knytes under gardinen når den er i ønsket høyde. Høyden reguleres ved å rulle underlisten oppover sammen med stoffet.

Liftgardiner

Liftgardiner ligner på roll up-gardiner, med en overlist og en underlist mellom gardinstoffet. Liftgardinen har, i motsetning til roll-up-gardinen, et snorsystem innsydd i stoffet. Høyden reguleres dermed med en snor som henger på den ene siden av gardinen. Stoffet legger seg også i folder når du heiser liftgardinen, og retter seg ut når den slippes ned.

Rullegardiner

Rullegardiner er kanskje det begrepet som er mest kjent. Der roll up-gardinen rulles nedenfra og opp, blir rullegardinen rullet ovenfra og ned. Denne gardinen har enten snor/trådtrekk i siden, eller leveres uten tråd.

Kjøp nye liftgardiner hos Klingel

Liftgardiner er blant annet fine å bruke som skjerming mot sollys, i tillegg til at de er dekorative og setter et fint preg på for eksempel stuen. I Klingels nettbutikk kan du bestille liftgardiner med fine motiver som er både dekorative og stenger solen ute. I nettbutikken får du gode beskrivelser av produktene våre, med mål og forklaring på hvordan de henges opp og monteres.

Er du usikker på om gardinene du liker vil passe inn hos deg? Det er ikke noe problem. Hos Klingel har du nemlig 14 dagers full angrerett. Du kan med andre ord bestille et gardinsett eller liftgardiner som du tror vil passe, og teste dem ut der de skal henge. Ser du at de kanskje ikke passet like godt som du hadde tenkt, er det bare å sende dem tilbake til oss. Meld fra til kundeservice at du ønsker å benytte deg av returretten, og så pakker du gardinene i originalemballasjen og leverer dem tilbake til utleveringsstedet. Enklere blir det ikke.

Kan man bytte varer man handler på nett?

100% angrerett betyr også at du har 100% fri retur og bytterett. Med andre ord kan du sende tilbake de gardinene du har kjøpt og bestille et annet gardinsett som passer bedre til ditt hjem. Som nettbutikk ønsker Klingel å gi deg samme frihet som du har i de fysiske butikkene, samtidig som vi gjerne har et større utvalg og bredere variasjon. Du må ikke ha en spesiell grunn til å bytte gardinene, men vi setter likevel pris på om du fyller ut returslippen og gir oss en tilbakemelding på hvorfor du bytter dem. Gjør du det, hjelper du oss med å bli enda bedre.

Vi vet også at det kan være vanskelig å danne seg et skikkelig bilde av hvordan produktet blir når man først får det. Kanskje er du i tvil om hva slags gardiner du trenger til for eksempel kjøkkenet. Er du ute etter å hindre innsyn, kan en kafégardin eller gardinkappe være et godt alternativ. Disse gardinene slipper inn mye dagslys, men hindrer at forbipasserende kan titte inn på kjøkkenet ditt. Er du derimot på jakt etter mørke, tette gardiner som mørklegger soverommet, er det mørkleggingsgardiner du bør vurdere. I stuen kan det være fint med store eller lameller for å skjerme for direkte sollys, samtidig som du får inn en del dagslys likevel. Velg det som passer best for deg – Klingel har uansett det aller meste innen gardiner, så det skal mye til for at du forlater nettbutikken vår «tomhendt».


waiting...

SIKKER BETALING
 • Faktura
 • Konto
 • Postoppkrav
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FØLG OSS PÅ
VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE
 • Postnord
SIKKER NETTHANDEL
 • Trygg E-Handel