• Bredt sortiment
 • Størrelse 34-62
 • Personlig service
Denne butikken er nå permanent stengt. 😢Mer info
Denne butikken er nå permanent stengt. 😢Mer info
Liftgardiner(0)
Oops! Kategorien du valgte, inneholder ingen artikler.

Kategorier

Filtrer & sorter

 • Sorter etter:
  Popularitet først

Sorter etter:

Liftgardiner(0)

Liftgardiner til hjemmet

Liftgardiner er blitt stadig mer populære i våre hjem, både fordi de er lette å montere og fordi de tar seg godt ut i nær sagt hvilket som helst vindu. De passer til mange interiør og er mindre dominerende i rommet enn vanlige gardiner. Liftgardiner lar seg også lett kombinere med ulike farger og mønstre. I Klingels nettbutikk finner du flere varianter som vil pynte fint opp i hjemmet ditt.

Hva er en liftgardin?

Lift betyr jo løft på engelsk, og denne gardinen skal som navnet indikerer løftes opp. Noen bruker også navnene heisegardin eller foldegardin som jo er ganske beskrivende, og enda lettere å forstå for oss nordmenn. Gardinen trekkes opp og ned ved hjelp av et løftesystem og snorer i siden.

Liftgardiner finnes både med og uten spiler, men felles for alle er at de folder seg sammen når de trekkes opp. Er gardinen uten spiler, blir foldene mykere, mens gardiner med spiler får et litt strammere preg. I tillegg til å være dekorative er disse gardinene også praktiske som solavskjerming. De kan tilpasses i høyden og trekkes opp eller ned etter hvor mye lys man vil slippe inn i rommet.

Plassering og montering av liftgardiner?

Liftgardiner kan plasseres inni selve nisjen på vinduskarmen og synliggjør da bedre vinduets listverk. Det gjør seg ekstra godt på gamle, klassiske vinduer med forseggjorte listverk. Oppheng inni vinduskarmen får samtidig vinduet til å virke mindre. Gardinene kan også plasseres på utsiden av listene, og får da vinduet til å virke større. Måten disse gardinene henges opp på, gjør at de tar mindre plass enn andre tradisjonelle gardiner og virker dermed ikke så dominerende. Hvilket materiale og mønster gardinene er laget av, har selvfølgelig også en betydning for hvor dominerende eller diskré de fremstår.

Liftgardiner passer i nær sagt alle rom. Det er et smart valg i små rom og til smale eller små vinduer hvor klassiske sidegardiner vil ta for stor plass. De kan benyttes alene eller i tillegg til vanlige sidegardiner. De er også populære som hyttegardiner, spesielt der det er små vinduer og små rom. De passer godt på soverommet på hytta da de er enkle å trekke ned når man skal ha det mørkt, og like enkle å trekke opp på morgenen. Disse gardinene passer også perfekt til smårutete vinduer som ofte finnes på norske hytter, da de kan plasseres inne i vindusnisjen og gjør de koselige vinduene godt synlige.

Liftgardinene kan ha ulike oppheng. Noen henges opp med medfølgende kroker, mens andre er beregnet for feste på gardinstang. I vår nettbutikk finner du flere varianter av liftgardiner. Med alle våre gardiner følger monteringsanvisning.

Denne type gardin kan også fint benyttes på en glassdør for å skjerme mot sol eller innsyn. Gardinen passer også på innvendige dører og kan skjule et litt rotete kjøkken eller kontor for dine gjester, samtidig som de pynter opp.

Hvilken liftgardin passer hos deg?

Fargene på interiøret i hjemmet er med på å bestemme farge på gardinene. Har du en fargerik sittegruppe, mønstrete tepper eller lignende, kan det være greit å tone det hele ned med gardiner i mer dempede fargetoner. Velg gjerne ensfargede eller jordfargede varianter. Men har du en minimalistisk stil med stilrene, ensfargede møbler og diskré farger for øvrig, kan kanskje noen fargerike gardiner skape litt ekstra liv.

Det finnes også ulike materialer å velge mellom. På badet passer det best med en gardin i ugjennomsiktig materiale for å skjerme mot nysgjerrige blikk. Det samme gjelder på soverommet. For der vil vi jo ha det mørkt om natten, for spesielt i sommerhalvåret kan solen virke forstyrrende tidlig på morgenen.

I stuen og på kjøkkenet kan man med fordel velge liftgardiner i transparente stoffer, for da slippes mer lys inn i rommene selv om gardinene ikke er trukket helt opp. Det kan jo være fint om man har gjenboere eller innsyn fra gaten, og vil slippe lyset inn, men holde nysgjerrige blikk ute.

Dersom du velger å ha liftgardiner på hytta, kan det være greit å velge noen i ugjennomsiktig materiale. For når du forlater hytta kan du trekke ned gardinene, og de skåner dermed møbler og interiør mot sollys. Slik unngår du at møbelstoffer og tepper falmer for fort.

Du kan også velge å kombinere liftgardinene med sidegardiner. I Klingels nettbutikk finner du begge typer gardiner, så du kan bestille alt på en gang. Skal liftgardinene sitte i vinduskarmens nisje eller på utsiden? Valget er ditt. Men dersom du velger å ha gardinene i karmens nisje, så blir selve karmen veldig synlig. Er vinduskarmen fin, så passer dette veldig godt. Er vinduskarmen derimot ikke så fin, vil det være bedre å velge oppheng på utsiden av karmen.

Ta riktige mål av dine vinduer

Våre gardiner leveres i ulike bredder og passer derfor til ulike vindusstørrelser. Under hver artikkel i nettbutikken finner du tilgjengelige bredder. Trekk ned menyen og se hvilke alternativer som finnes. Ta mål av selve vindusnisjen eller hele vinduskarmen etter hvilket oppheng du velger, for å finne hvilken gardinbredde som passer til ditt vindu. I artikkelbeskrivelsen finner du også høyden på gardinen. Siden liftgardinen kan trekkes litt opp, trenger ikke høyden være helt lik høyden på vinduet da du kan tilpasse dette.

Vask og vedlikehold av liftgardiner

På grunn av spilene må liftgardinene vaskes eller eventuelt renses forsiktig. Alle produktene i vår nettbutikk er merket med vaskeanvisning. Når gardinene er montert, er det viktig at de trekkes jevnt opp og ned, slik at man unngår skader. Blir de hengende skjevt, kan de lettere bli ødelagt.

Forny hjemmet med tekstiler fra Klingel

Ønsker du å fornye hjemmet uten å investere store summer? Trenger stuen eller kjøkkenet et løft? Kanskje hytta trenger et friskt pust av fornyelse. Bestill nye hjemmetekstiler hos Klingel. I tillegg til fine gardiner i ulike varianter finner du også duker i mange størrelser og fasonger, putetrekk, sengetepper og møbeloverkast som sørger for en ny stil til gode priser. Gjestene dine vil raskt legge merker til fornyelsen, og du vil selv kunne glede deg over ditt «nye hjem».


waiting...

SIKKER BETALING
 • Faktura
 • Konto
 • Postoppkrav
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FØLG OSS PÅ
VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE
 • Postnord
SIKKER NETTHANDEL
 • Trygg E-Handel